Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria franska crepes

Glutenfria franska crepes

Glutenfria franska crepes

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

8-10

st

Glutenfria franska crepes är som pannkakor, men tunnare, lättare och stekta med en lite annorlunda smet. Prova och älska!

Ingredienser

Beredning

  • Vispa konsistensen av äggen i en skål. Tillsätt de glutenfria havregrynsgröt. Blanda mjöl, salt och socker i en annan skål. Häll långsamt äggmjölken i mjölblandningen och rör om hela tiden. Tillsätt rapsoljan i smeten och blanda. Låt degen vila i kylskåpet i 60 minuter.
  • Stek crepesen i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt ett tunt lager olja i pannan så att hela pannans yta täcks. Använd en bakspatel i silikon till hjälp. Blanda degen med en visp. Häll ca 0,5-1 dl av smeten i pannan, beroende på pannans storlek. Snurra pannan direkt så att smeten sprids ut i ett tunt lager över hela pannan. Vänd crepesen när ytan har koagulerat och smetens glans har försvunnit. Förvara de färdiga crepesen på en tallrik under ett folieark.


  • Servera med vispad grädde, bär och frukt. Iina Sarkama |Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.