Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria franska crepes
Glutenfria franska crepes
Publicerad på
Glutenfria franska crepes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8-10
stGlutenfria franska crepes är som pannkakor, men tunnare, lättare och stekta med en lite annorlunda smet. Prova och älska!
Ingredienser
3 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
3 ägg
7 dl glutenfri havredryck eller annan mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk socker
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
För stekning: olja eller margarin
Beredning
- Vispa konsistensen av äggen i en skål. Tillsätt de glutenfria havregrynsgröt. Blanda mjöl, salt och socker i en annan skål. Häll långsamt äggmjölken i mjölblandningen och rör om hela tiden. Tillsätt rapsoljan i smeten och blanda. Låt degen vila i kylskåpet i 60 minuter.
- Stek crepesen i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt ett tunt lager olja i pannan så att hela pannans yta täcks. Använd en bakspatel i silikon till hjälp. Blanda degen med en visp. Häll ca 0,5-1 dl av smeten i pannan, beroende på pannans storlek. Snurra pannan direkt så att smeten sprids ut i ett tunt lager över hela pannan. Vänd crepesen när ytan har koagulerat och smetens glans har försvunnit. Förvara de färdiga crepesen på en tallrik under ett folieark.
Servera med vispad grädde, bär och frukt. Iina Sarkama |Iinabites