Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria påskmuffins
Glutenfria påskmuffins
Recept publicerat
Glutenfria påskmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterGlutenfria påskcupcakes som kommer att glädja alla, oavsett ålder! Cupcakesen är baserade på en färsk citronmuffins, vars citrussmak förs vidare av cream cheese-smörkrämsfrosting.
Ingredienser
- Muffinsit
150 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 saft från en citron
(0,5 dl kallt vatten)
2,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 riven citron
- Glasyr
ca 6 dl florsocker
50 g margarin
100 g färskost naturell
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
Beredning
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Spara 1 tesked av citronsaften till glasyren. Häll resten av citronsaften i ett decilitermått. Fyll på med kallt vatten tills du har ½ dl vätska. Blanda ägg och vatten-saften i skummet.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i blandningen. Riv skalet av en citron i blandningen. Rör ner.
- Häll smeten i muffinsformarna.
- Grädda i 200 grader i 15 minuter.
- Blanda färskost, mjukmargarin, juice och vaniljextrakt. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. Tillsätt gul hushållsfärg och florsocker för att få rätt konsistens. Sätt en stor rund truga på plats och placera spritspåsen i en hög behållare eller ett glas. För över glasyren till påsen och förslut tätt med en påsförslutare. Pressa ihop kycklingens kropp genom att hålla spritsen på plats nära muffinsen. Stoppa spritsningen en stund utan att lyfta munstycket och spritsa kycklingens huvud genom att lyfta spritsförpackningen något uppåt.
- När kycklingkropparna är klara häller du resten av glasyren i en skål. Ta ca 1/3 av glasyren i en separat skål och tillsätt kakaopulver och svart hushållsfärg. Tillsätt lite röd livsmedelsfärg till 2/3 av glasyren. För över glasyren i minigripspåsar.
- När den gula kristyren har stelnat gör du små hål i hörnen på minigripspåsarna. Använd orange för att sticka ut benen och näbben och mörk för att sticka ut ögonen. Du kan använda en tandpetare för att hjälpa dig att forma. Förvara de färdiga glutenfria påskcupcakesen i kylen och låt dem bli rumstempererade före servering. Detta kommer att göra cupcakes mjuka och läckra igen.
Tips
- Ersätt den mörka glasyren med små bitar av lakrits.