Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria cupcakes till påsk
Glutenfria Påskkyckling Cupcakes
Publicerad på
Glutenfria Påskkyckling Cupcakes
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterGlutenfria cupcakes som kommer att glädja alla, oavsett ålder! Dessa cupcakes är baserade på en färsk citronmuffins, vars citrussmak förs vidare av vanlij-färskostfrostingen.
Ingredienser
- Muffins
150 g mjukt smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 saft från en citron
(0,5 dl kallt vatten)
2,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 riven citron
- Glasyr
ca 6 dl florsocker
50 g margarin
100 g färskost naturell
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljextrakt
Beredning
- Vispa margarin och socker fluffigt.
- Spara 1 tesked av citronsaften till glasyren. Häll resten av citronsaften i ett decilitermått. Fyll på med kallt vatten tills du har ½ dl vätska. Blanda ägg och vatten-saften i skummet.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in dem i blandningen. Riv ner skalet från en citron i blandningen. Rör ner.
- Häll smeten i muffinsformarna.
- Baka i 200 grader i 15 minuter.
- Blanda färskost, mjukt margarin, juice och vaniljextrakt. Tillsätt florsocker 1-2 dl åt gången. Tillsätt gul hushållsfärg och florsocker för att få rätt konsistens. Välj en stor rund tyll och placera spritspåsen i en hög behållare eller ett glas. För över glasyren till påsen och förslut den ordentligt med en påsförslutare. Spritsa kycklingen genom att pressa påsen och hålla tyllen nära till muffinsen. Stoppa spritsningen en stund utan att lyfta munstycket och spritsa kycklingens huvud genom att lyfta spritsningen något uppåt.
- När kycklingkropparna är klara häller du upp resten av glasyren i en skål. Ta ca 1/3 av glasyren i en separat skål och tillsätt kakaopulver och svart hushållsfärg. Tillsätt lite röd hushållsfärg i 2/3 av glasyren. Fördela frostingen i minigrip-påsar.
- När den gula glasyren har stelnat gör du ett litet hål i hörnet på plastpåsen. Använd den orangea färgen för att forma ben och näbb och den mörka färgen för ögonen. Du kan använda en tandpetare för att hjälpa till att forma. Förvara de färdiga glutenfria påskmuffinsen i kylen och låt dem komma upp i rumstemperatur innan servering. Då blir cupcakesen mjuka och goda igen.
Tips
- Ersätt den mörka glasyren med små bitar av lakrits.