Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Rutor med Turkisk peppar och salmiakkola
Glutenfria Rutor med Turkisk peppar och salmiakkola
Recept publicerat
Glutenfria Rutor med Turkisk peppar och salmiakkola
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
15
ProtokollIngredienser
- Botten
4 ägg
2,5 dl socker
4 tsk äkta vaniljsocker
200 g smält margarin
3,5 dl surmjölk
3 tsk bakpulver
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
- Topping
100 g färskost naturell
80 g salmiakkola (hopeatoffee)
1,5 dl krossad turkisk peppar
0,75 dl grädde
5 dl florsocker
- För en tjockare botten
6 ägg
3,75 dl socker
6 tsk äkta vaniljsocker
300 g smält margarin
5,25 dl surmjölk
4,5 tsk bakpulver
5,25 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Botten
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt det avsvalnade smöret och surmjölken.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till skummet.
- Grädda i 150°C i ca 15 min.
- Kyl basen (låt inte basen bli tillräckligt kall för att toppingen ska fastna ordentligt i bottnen). Om botten blir för kall kommer toppingen att lossna som en platta).
- Glasera pajen och dekorera efter önskemål.
- Topping
- Smält salmiakkola och grädde i en teflonpanna (på svag värme under konstant omrörning).
- När du har smält all salmiakkola ta bort kastrullen från värmen och låt den svalna.
- Häll blandningen i en skål och blanda alla toppingingredienser (inklusive florsocker) i salmiakkola-gräddblandningen. Blandningen ska vara ganska tjock.
- Glasera bottnen.
- Dekorera efter önskemål.