Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri vanilj-lingonbär-äppeltårta
Glutenfri vaniljlingon-äppeltårta
Publicerad på
Glutenfri vaniljlingon-äppeltårta
Recept av Marika Kaila
Portioner
15
stTillagningstid
25
minuterIngredienser
- Botten
150 g mjukt smör
1 dl farinsocker
4 tsk äkta vaniljsocker
1 ägg
2 tsk bakpulver
1,5 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
- På ytan
1 stort äpple i bitar
2 dl lingon
- Fyllning
2 prk (400g) vaniljkräm (ekologisk)
1 dl grädde
1 ägg
3 tsk äkta vaniljsocker
2 msk majsstärkelse
Beredning
- Botten
- Vispa det mjuka smöret och sockret.
- Tillsätt ägg och mjöl och blanda väl.
- Bred ut degen i en pajform med en diameter på 27 cm med fuktiga händer eller mjöl för att skapa en botten.
- På ytan
- Hacka äpplet i bitar och strö över basen. Lägg i lingonen.
- Fyllning
- Blanda samman allt och tillsätt äpplen och lingon.
- Grädda i 175'c i ca 25 min (beroende på ugn)
Tips
- Om du använder frysta grottor, lägg dem på botten av isen medan de fortfarande är varma. Låt dem inte tina, för då sjunker de till botten.
- Jag lägger alltid ett bakplåtspapper i pajformen så att pajen lätt kan lyftas ur formen och serveras.