Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri vanilj-lingonbär-äppeltårta

Glutenfri vaniljlingon-äppeltårta

Glutenfri vaniljlingon-äppeltårta

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

25

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Vispa det mjuka smöret och sockret.
  • Tillsätt ägg och mjöl och blanda väl.
  • Bred ut degen i en pajform med en diameter på 27 cm med fuktiga händer eller mjöl för att skapa en botten.
  • På ytan
  • Hacka äpplet i bitar och strö över basen. Lägg i lingonen.
  • Fyllning
  • Blanda samman allt och tillsätt äpplen och lingon.
  • Grädda i 175'c i ca 25 min (beroende på ugn)

Tips

  • Om du använder frysta grottor, lägg dem på botten av isen medan de fortfarande är varma. Låt dem inte tina, för då sjunker de till botten.
  • Jag lägger alltid ett bakplåtspapper i pajformen så att pajen lätt kan lyftas ur formen och serveras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.