Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Vaniljainen Puolukka-Omenatorttu
Gluteeniton Vaniljainen Puolukka-Omenatorttu
Resepti julkaistu
Gluteeniton Vaniljainen Puolukka-Omenatorttu
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
15
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
- Pohja
150 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Pinnalle
1 iso omena paloina
2 dl puolukoita
- Täyte
2 prk (400g) vaniljarahkaa (valio)
1 dl kermaa
1 kananmuna
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita hyvin.
- Levitä taikina 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan pohjaksi kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käytten.
- Pinnalle
- Paloittele omena paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Lisää myös puolukat.
- Täyte
- Sekoita kaikki keskenään ja lisää omenoiden ja puolukoiden päälle.
- Paista 175’c n.25min (uunista riippuen)
Vinkki
- Jos käytät pakastepuolukoita laita ne jään kohmeisina pohjan päälle. Älä anna sulaa niiden, muutoin painuvat pohjaan.
- Itse laitan aina piirakkavuokaan leivinpaperin jolloin piiraan saa helposti nostettua pois vuoasta tarjolle.