Gluteeniton Vaniljainen Puolukka-Omenatorttu

AINEKSET

POHJA
150g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
2 tl leivinjauhetta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

PINNALLE
1 iso omena paloina
2 dl puolukoita

TÄYTE
2 prk. (400g) vaniljarahkaa (valio)
1 dl kermaa
1 kananmuna
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää kananmuna ja jauhot ja sekoita hyvin.
Levitä taikina 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan pohjaksi kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käytten.

PINNALLE
Paloittele omena paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Lisää myös puolukat.

TÄYTE
Sekoita kaikki keskenään ja lisää omenoiden ja puolukoiden päälle.
Paista 175’c n.25min (uunista riippuen)

Vinkit:
jos käytät pakastepuolukoita laita ne jään kohmeisina pohjan päälle.
Älä anna sulaa niiden, muutoin painuvat pohjaan.
Itse laitan aina piirakkavuokaan leivinpaperin jolloin piiraan saa helposti nostettua pois vuoasta tarjolle.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *