Gluteeniton jogurttikakku

Jos mietit kuivakakkua juhlapöytään, tässä on helppo, nopea ja maukas jogurttikakku :-)Saat kakusta juhlavamman kun kuorrutat sen tomusokerikuorrutteella makusi mukaan. Esimerkiksi 2 dl tomusokeria ja 2 rkl nestettä (esim. sitruunamehu, kahvi, maito) sekoitettuna ja valutettuna kakun päälle. Voit lisätä kuorrutteeseen elintarvikeväriä, jos haluat väriä pöytään.

Julkaissut Virtasalmen Viljatuote Oy Maanantaina 22. toukokuuta 2017

Gluteeniton Jogurttikakku

AINEKSET

3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Täysjyväriisijauhoa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa
3 dl sokeria
2 dl Maustamatonta jogurttia
200 g sulatettua voita
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasooda
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia

VALMISTUS

Sekoita kaikki ainesosat keskenään kulhossa (ei vatkata).
Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun (esim. tumma riisijauho) vuokaan.
Paista kakku 175 asteessa noin 1 tunti.
Kumoa kakku lautaselle vasta jonkin aikaa jäähtyneenä.
Koristele halutessasi tomusokerilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *