Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Bovetefrallor
Glutenfria Bovetefrallor
Publicerad på
Glutenfria Bovetefrallor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
13
stTillagningstid
20
minuterGlutenfria bovetefrallorna är enkla att göra med Virtasalmis glutenfria bovetekross, som ger frallorna en god smak och tuggkänsla. Prova och bli förtjust! Receptet ger 13 frallor.
Ingredienser
5 dl vatten
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 msk sirap
1 msk rypsolja
2 dl riven morot
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt saltet, sirapen, oljan, bovetekrosset, rivna moroten och mjölblandningen.
- Knåda degen tills den är jämn, låt den jäsa i ca 30 min.
- Forma degen till frallor och låt jäsa.
- Grädda i 20-25 minuter i 225°C.
- De glutenfria bovetefrallorna är som bäst när de är färska och lite avsvalnade.
Ett verkligt bra recept! Det blev mycket gott bröd!
Riktigt bra frallor!!!
Hej Kirsi,
Kul att höra att du gillade frallor 🙂