Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Bovetesemlor
Glutenfria Bovetesemlor
Publicerad på
Glutenfria Bovetesemlor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
13
stTillagningstid
20
minuterGlutenfria bovetesemlor är enkla att göra med Virtasalmis glutenfria bovetekross, som ger semlorna en god smak och tuggkänsla. Prova och bli förtjust! Receptet ger 13 semlor.
Ingredienser
5 dl vatten
25 g jäst
0,5 tsk salt
1 msk sirap
1 msk rypsolja
2 dl riven morot
5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Lös upp jästen i ljummet vatten.
- Tillsätt saltet, sirapen, oljan, bovetekrosset, rivna moroten och mjölblandningen.
- Knåda degen tills den är jämn, låt den jäsa i ca 30 min.
- Forma degen till semlor och låt jäsa.
- Grädda i 20-25 minuter i 225°C.
- De glutenfria bovetesemlorna är som bäst när de är färska och lite avsvalnade.
Ett verkligt bra recept! Det blev mycket gott bröd!
Riktigt bra frallor!!!
Hej Kirsi,
Kul att höra att du gillade frallor 🙂