Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria Bovetesemlor

Glutenfria Bovetesemlor

Glutenfria Bovetesemlor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Portioner

13

st
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfria bovetesemlor är enkla att göra med Virtasalmis glutenfria bovetekross, som ger semlorna en god smak och tuggkänsla. Prova och bli förtjust! Receptet ger 13 semlor.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i ljummet vatten.
  • Tillsätt saltet, sirapen, oljan, bovetekrosset, rivna moroten och mjölblandningen.
  • Knåda degen tills den är jämn, låt den jäsa i ca 30 min.
  • Forma degen till semlor och låt jäsa.
  • Grädda i 20-25 minuter i 225°C.
  • De glutenfria bovetesemlorna är som bäst när de är färska och lite avsvalnade.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.