Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri frallor av bovete och linfrö
Glutenfri bovete- och frallor
Publicerad på
Glutenfri bovete- och frallor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterGlutenfria frallor av bovete och linfrö är fullproppade med fibrer och protein! Dessa mjuka frallor är en perfekt start på dagen.
Ingredienser
5 dl vatten
1 påse torrjäst
0,6 dl olivolja
1 msk lönnsirap
0,5-2 tsk salt
2,5 dl Glutenfritt fint bovetemjöl från Virtasalmi Cereals eller glutenfritt finskt bovetemjöl från Virtasalmi Cereals
2,5 dl boveteflingor
1-2 dl mandelmjöl
2 msk sesamfrön
Beredning
- Värm vattnet i mikrovågsugnen till 42 grader (eller vad som står på torrjästpåsen). Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, lönnsirap och salt och rör om. Rör i psyllium. Tillsätt boveteflingorna och rör om. Låt stå i 5-10 minuter. Tillsätt mjölet och blanda med en elvisp i 5 minuter.
- Skeda upp ca 2-3 matskedar deg per fralla på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö sesamfrön på toppen. Låt rullarna jäsa i 20-30 minuter. Baka i 225°C i ca 15 minuter.
- Glutenfria bovete- och frallor är som godast när de kommer direkt från ugnen. Om du vill kan du också frysa in frallor färska och värma upp dem för att äta vid behov.
Selma Mönkäre | FitFoodieSelma