Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät

Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät

Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät ovat täynnä kuitua ja proteiinia! Nämä pehmeät sämpylät ovat täydellinen startti päivään.

AINEKSET

5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,6 dl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
1 ½ – 2 tl suolaa
1 rkl Virtasalmen Viljatuottteen Gluteenitonta Psylliumia
2½ dl tattarihiutaleita
2½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Tattarijauhoja tai Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista tattarijauhoa
1-2 dl mantelijauhoja
½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista Pellavarouhetta

2 rkl seesaminsiemeniä

VALMISTUS

Lämmitä vesi mikrossa 42 asteiseksi (tai mitä kuivahiiva pussissa lukee). Sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää oliiviöljy, vaahterasiirappi ja suola ja sekoita. Sekoita joukkoon psyllium. Lisää tattarihiutaleet ja sekoita. Anna seistä 5-10 minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita sähkövatkaimella 5 minuuttia.

Lusikoi noin 2-3 ruokalusikallista taikinaa per sämpylä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden nousta 20-30 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina. Halutessasi voit myös pakastaa sämpylät tuoreena ja lämmittää niitä syötäväksi tarpeen mukaan.

Selma Mönkäre | FitFoodieSelma 

Käy hakemassa Selman jouluaiheinen reseptikirja ja leivo 25 herkullista gluteenitonta reseptiä!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.