Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät
Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät ovat täynnä kuitua ja proteiinia! Nämä pehmeät sämpylät ovat täydellinen startti päivään.
Ainekset
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
0,6 dl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
0,5-2 tl suolaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Tattarijauhoja tai Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista tattarijauhoa
2,5 dl tattarihiutaleita
1-2 dl mantelijauhoja
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Suomalaista Pellavarouhetta
2 rkl seesaminsiemeniä
Valmistus
- Lämmitä vesi mikrossa 42 asteiseksi (tai mitä kuivahiiva pussissa lukee). Sekoita hiiva veden joukkoon. Lisää oliiviöljy, vaahterasiirappi ja suola ja sekoita. Sekoita joukkoon psyllium. Lisää tattarihiutaleet ja sekoita. Anna seistä 5-10 minuuttia. Lisää jauhot ja sekoita sähkövatkaimella 5 minuuttia.
- Lusikoi noin 2-3 ruokalusikallista taikinaa per sämpylä leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Anna sämpylöiden nousta 20-30 minuuttia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
- Gluteenittomat tattari-pellavansiemen sämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina. Halutessasi voit myös pakastaa sämpylät tuoreena ja lämmittää niitä syötäväksi tarpeen mukaan.
Selma Mönkäre | FitFoodieSelma