Tämä gluteeniton ja vegaaninen kinuskipatukka sopii hyvin koko perheen herkkuhetkiin!
AINEKSET
Pohja 160 g
2 ½ dl Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Kaurajauhoseos
½ tl jauhettua kardemummaa
¼ tl suolaa
80 g / 75 ml vaahterasiirappia
60 g / 75 ml huoneenlämpöistä kookosöljyä
Taatelikinuski 200 g taateleita (käytin 16 kivetöntä taatelia)
5 rkl gluteenitonta kahviin tarkoitettua kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista juomaa
3 rkl kookosöljyä
½ tl kanelia
¼ tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
Suklaa 150 g tummaa suklaata (esim. 70%)
30 g maidotonta valkosuklaata
VALMISTUS
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet yhteen. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kookosöljy. Levitä taikina vuoan pohjalle (käytin vuokaa, jonka koko on 25 cm x 16 cm) ja paista uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sekoita kinuskin ainekset sileäksi tehosekoittimessa ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Sulata suklaat erikseen vesihauteessa. Levitä tumma suklaa kinuskin päälle ja tee valkoisella suklaalla raitoja. Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ja leikkaa paloiksi.
Vinkki: Jos et pidä kookoksen mausta, suosittelen valitsemaan neutraalin makuista kookosöljyä (ei kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä).
Vinkki: Suosittelen valitsemaan taateleiksi kaupan hedelmähyllyltä löytyviä tuoretaateleita. Jos taatelit tuntuvat kovilta, voit liottaa niitä esim. 10 minuuttia ennen kinuskin tekemistä.
Vinkki: Jos suklaa ei sula tasaisesti, voit sekoittaa joukkoon pari teelusikallista kookosöljyä.
Tiina Strandberg | My Berry Forest