Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton hunajakakku
Gluteeniton hunajakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton hunajakakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9-11
kplKypsennysaika
6
minuuttiaGluteeniton hunajakakku on herkullinen ja näyttävä lisä pöytään!
Ainekset
3 munaa
1,5 dl sokeria
100 g voita
4 rkl hunajaa
1 tl ruokasoodaa
- Täyte
4 dl kermaa
400 g smetanaa
1 dl tomusokeria
Omenamehua kostutukseen
Valmistus
- Vatkaa lasi- tai teräskulhossa munien rakenne rikki, lisää hunaja ja sokeri. Nosta päälle voi. Lämmitä seosta vesihauteessa kunnes voi on sulanut. Sekoita välillä. Nosta kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon ruokasooda sekoittaen. Lopuksi lisää jauhot vähitellen sekoittaen kunnes taikina on tasaista.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta taikinaa jauhoja apuna käyttäen kunnes se ei enää tartu sormiin kiinni. Jaa taikina 8 osaan. Kauli jokainen pala hyvin ohueksi leivinpaperin päällä ja paina siitä kakkuvuokaa (20cm) apuna käyttäen pyöreä rinkula. Säästä ylijäämä reunat. Jos käytät 24cm vuokaa, tee vain 7 kerrosta.
- Siirrä pohjat leivinpaperia apuna käyttäen pellille ja pistele niihin haarukalla reikiä. Paista 175 C uunissa 6 minuuttia. Voit laittaa yhdelle pellille monta pohjaa vierekkäin. Pohjat ovat uunista tullessaan kullan värisiä ja pehmeitä.
- Paista uunissa myös yli jääneet reunapalat. Laita palat muovipussiin ja murskaa ne hienoksi muruksi.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma ja tomusokeri jäykäksi. Kääntele sekaan smetana.
- Kun pohjat ovat jäähtyneet, kokoa kakku: kostuta pohjapaloja halutessasi vähän omenamehulla ja lusikoi päälle 3 rkl täytettä. Toista lopuille paloille. Kuorruta hunajakakku lopulla täytteellä ja ripottele pinnalle murskaamasi murut. Nosta hunajakakku jääkaappiin maustumaan mielellään yön yli.
Ina Elevant | Gluteenitonta
Mulla jäi löysäksi ja 8aan pohjaan nafti, kun 24 oli mun kakkurengas
Mielenkiintoinen tuttavuus silti. Eikä varmasti yltiömakea. Tänään päivällä vasta syödään 👍
Hei Elsa,
Kakkuvuoan koko olikin jäänyt reseptistä! Tässä on käytetty 20cm vuokaa, mutta kakku onnistuu isommallakin. Tällöin kerroksia tulee seitsemän kahdeksan sijaan. Taikina tarttuu aluksi sormiin ja on todella pehmeä, mutta se alustetaan pöydällä jauhoja käyttäen kaulittavaan muotoon. Toivottavasti kakku maistui herkuttelijoille! 🙂
Hei!
Voisiko tässä leivonnaisessa käyttää esim. Beceliä ja vähentää sokeria puoli desiä leivonnaisen kärsimättä. Vaikuttaa nimittäin herkulliselta ja hiukan erikoiseltakin, vaikkapa joulupöytään.
Kun keliakian lisäksi on myös esidiabetes sekä korkea kolesteroli ollaan lievästi ongelman äärellä. Ravintoarvot olisi tärkeitä, kun sokeria ja rasvaa pitää (ja tietysti viljoja) kytätä.
Ja tässä esidiabeteksessä sokeritasapainoa pitää erikoisesti vaalia. Näin olen antanut itselleni kertoa.
Terveisin Vuokko (ei mikään ruusu, mutta kukka kumminkin :))
Moikka Vuokko,
Emme ole kokeilleet tätä reseptiä kuin voilla, mutta uskoisin sen onnistuvan. Maku saattaa olla hieman erilainen, sillä voi on maultaan vahvempi kuin margariini. Hunajan laadussa ei siis kannata tinkiä, jotta kakussa on paljon makua! Huomioi, että Becel suosittelee käyttämään leivonnassa vähintään 60% margariiniaan.
Paljonko 4 rkl hunajaa on grammoissa? Hunaja on todella vaikeaa mitata lusikalla.
Moikka Vappu,
Yksi ruokalusikallinen hunajaa on noin 20 g eli tähän reseptiin hunajaa tulee suurinpiirtein 80 grammaa 🙂 Ruokalusikkamittaan voi sipaista hieman öljyä, jolloin hunaja valuu vaivatta mitasta.