Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut

Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut

Valmista gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut käden käänteessä! Tämä helppo resepti saa hymyn huulille jo aamupalalla!

AINEKSET

2 ½ dl maitoa
1 kanamuna
2 rkl voisulaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(½ rkl vaniljauutetta)

VALMISTUS

Sekoita maito, kananmuna ja voisula keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita mahdollisimman vähän! Anna taikinan levätä 5-10 minuuttia.

Paista öljytyllä pannulla. Lisää noin ½ dl taikinaa yhtä pannukakkua kohden. Kun pinnalle alkaa muodostua kuplia voit kääntää pannukakun, tarkista kuitenkin että pohja on kultaisen värinen. Tarjoile siirapin, nutellan, hillon ja/tai marjojen kanssa!

Vinkki: Jos pannukakut eivät nouse, syy on yleensä leivinjauheessa. Muista käyttää uutta leivinjauhetta joka on säilytty oikein!

Gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut tulevat tiiviiksi ajan kanssa, joten herkuttele pannukakut heti! Taikinasta tulee noin 8-10 pannukakkua.

Katso reseptivideo täältä.

Tulosta

4 kommentti

    • Hei Sointu,
      Kaikki jauhomme ovat laktoosittomia 🙂 Emme lisää jauhoihin tai jauhoseoksiimme mitään ylimääräistä.

    • Hei Helka!
      Voit toki kokeilla tehdä taikinan ilman kananmunaa. Meillä sitä ei valitettavasti ole vielä testattu. Joissain tapauksissa kananmunan on voinut kuitenkin jättää pois tai korvata esimerkiksi rahkal.latai muulla vastaavalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.