Valmista gluteenittomat amerikkalaiset pannukakut käden käänteessä! Tämä helppo resepti saa hymyn huulille jo aamupalalla!
AINEKSET
2 ½ dl maitoa
1 kanamuna
2 rkl voisulaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(½ rkl vaniljauutetta)
VALMISTUS
Sekoita maito, kananmuna ja voisula keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Yhdistä puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita mahdollisimman vähän! Anna taikinan levät 5-10 minuuttia.
Paista öljytyllä pannulla. Lisää noin ½ dl taikinaa yhtä pannukakkua kohden. Kun pinnalle alkaa muodostua kuplia voit kääntää pannukakun, tarkista kuitenkin että pohja on kultaisen värinen. Tarjoile siirapin, nutellan, hillon ja/tai marjojen kanssa!
Vinkki: Jos pannukakut eivät nouse, syy on yleensä leivinjauheessa. Muista käyttää uutta leivinjauhetta joka on säilytty oikein!
Pannukakut tulevat tiiviiksi ajan kanssa, joten herkuttele pannukakut heti! Taikinasta tulee noin 8-10 pannukakkua.
Onko jauhonne myös laktoosittomia?
Hei Sointu,
Kaikki jauhomme ovat laktoosittomia 🙂 Emme lisää jauhoihin tai jauhoseoksiimme mitään ylimääräistä.