Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria amerikanska pannkakor
Glutenfria amerikanska pannkakor
Publicerad på
Glutenfria amerikanska pannkakor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
8-10
stGör glutenfria amerikanska pannkakor i flygande fläng! Detta enkla recept piggar opp dig redan vid frukosten!
Ingredienser
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smält smör
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 msk socker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
(0,5 msk vaniljextrakt)
Beredning
- Blanda mjölk, ägg och smör. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda ihop med hjälp av en trägaffel. Rör om så lite som möjligt! Låt smeten vila i 5-10 minuter.
- Stek i en oljad stekpanna. Tillsätt ca ½ dl smet per pannkaka. När det börjar bildas bubblor på ytan kan du vända pannkakan, men se till att bottnen har en gyllene färg. Servera med sirap, nutella, sylt och/eller bär!
- Glutenfria amerikanska pannkakor blir täta med tiden, så njut av dem direkt! Smeten räcker till ca 8-10 pannkakor.
Tips
- Om pannkakorna inte höjer sig är det oftast bakpulvret som är felet. Kom ihåg att använda nytt bakpulver som har förvarats på rätt sätt!
- Se receptvideon här.
Är ert mjöl också laktosfritt?
Hej Sointu,
Alla våra mjöl är laktosfria 🙂 Vi lägger inte till något extra i våra mjöl eller mjölblandningar.
Kan smeten göras utan ägg
Hej Helka!
Du kan naturligtvis prova att göra degen utan ägg. Tyvärr har vi inte testat det ännu. I vissa fall har man dock kunnat utelämnat ägget eller ersätta det med kvarg eller liknande. 🙂
Prova en banan i stället för ett ägg
Hallå?
Tack för tipset! 🙂