Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria amerikanska pannkakor

Glutenfria amerikanska pannkakor

Glutenfria amerikanska pannkakor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.7 från 19 röster
Portioner

8-10

st

Gör glutenfria amerikanska pannkakor i flygande fläng! Detta enkla recept piggar opp dig redan vid frukosten!

Ingredienser

Beredning

  • Blanda mjölk, ägg och smör. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Blanda ihop med hjälp av en trägaffel. Rör om så lite som möjligt! Låt smeten vila i 5-10 minuter.
  • Stek i en oljad stekpanna. Tillsätt ca ½ dl smet per pannkaka. När det börjar bildas bubblor på ytan kan du vända pannkakan, men se till att bottnen har en gyllene färg. Servera med sirap, nutella, sylt och/eller bär!
  • Glutenfria amerikanska pannkakor blir täta med tiden, så njut av dem direkt! Smeten räcker till ca 8-10 pannkakor.

Tips

  • Om pannkakorna inte höjer sig är det oftast bakpulvret som är felet. Kom ihåg att använda nytt bakpulver som har förvarats på rätt sätt!
  • Se receptvideon här.

6 Kommentarer

    1. Hej Sointu,
      Alla våra mjöl är laktosfria 🙂 Vi lägger inte till något extra i våra mjöl eller mjölblandningar.

    1. Hej Helka!
      Du kan naturligtvis prova att göra degen utan ägg. Tyvärr har vi inte testat det ännu. I vissa fall har man dock kunnat utelämnat ägget eller ersätta det med kvarg eller liknande. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.