Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri frallor av bovete och linfrö

Glutenfri bovete- och frallor

Glutenfri bovete- och frallor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 2 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfria frallor av bovete och linfrö är fullproppade med fibrer och protein! Dessa mjuka frallor är en perfekt start på dagen.

Ingredienser

Beredning

  • Värm vattnet i mikrovågsugnen till 42 grader (eller vad som står på torrjästpåsen). Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, lönnsirap och salt och rör om. Rör i psyllium. Tillsätt boveteflingorna och rör om. Låt stå i 5-10 minuter. Tillsätt mjölet och blanda med en elvisp i 5 minuter.
  • Skeda upp ca 2-3 matskedar deg per fralla på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö sesamfrön på toppen. Låt rullarna jäsa i 20-30 minuter. Baka i 225°C i ca 15 minuter.
  • Glutenfria bovete- och frallor är som godast när de kommer direkt från ugnen. Om du vill kan du också frysa in frallor färska och värma upp dem för att äta vid behov.

    Selma Mönkäre | FitFoodieSelma 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.