Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria muffins med citron och ris

Glutenfria muffins med citron och ris

Glutenfria muffins med citron och ris

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6-8

stor muffins
Tillagningstid

15

Protokoll

Ingredienser

Beredning

  • Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt citronsaften. Knäck äggen i en separat kopp och tillsätt mjölken. Rör om. Tillsätt ägg-mjölkblandningen till socker-smörskummet under konstant omrörning. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt mjölet till degen (håll elblandaren på låg effekt). Vrid slutligen upp strömmen i några sekunder på den snabbaste inställningen.
  • Servera muffinsen i stora muffinsformar. Smeten räcker till 6-8 stora muffins. Strö över socker på toppen av muffinsen. Grädda muffinsen i 175°C i ca 15 minuter eller tills muffinsen fått fin färg.
  • Glutenfria citronrismuffins är godast när de är färska, men den färska smaken håller i flera dagar om du inte vågar äta upp dem först.

    Ina Elevant | Glutenfria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.