Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria muffins med citronris

Glutenfria citronrismuffins

Glutenfria citronrismuffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6-8

stor muffin
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt citronsaften. Knäck äggen i en separat kopp och tillsätt mjölken. Rör om. Tillsätt ägg-mjölkblandningen till socker-smörskummet under konstant omrörning. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt mjölet till degen (håll elmixern på låg effekt). Vrid slutligen upp effekten i några sekunder på den snabbaste inställningen.
  • Servera muffinsen i stora muffinsformar. Smeten räcker till 6-8 stora muffins. Strö socker på toppen av muffinsen. Grädda muffinsen i 175 C i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg.


  • Glutenfria citronrismuffins är som bäst när de är färska, men deras färska smak håller sig i flera dagar om du inte vågar äta dem först. Ina Elevant |Glutenfritt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.