Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria muffins med citronris
Glutenfria citronrismuffins
Publicerad på
Glutenfria citronrismuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
6-8
stor muffinTillagningstid
15
minuterIngredienser
75 g smör
1,5 dl socker
1 msk citronjuice
1 dl mjölk
3 ägg
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
Beredning
- Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt citronsaften. Knäck äggen i en separat kopp och tillsätt mjölken. Rör om. Tillsätt ägg-mjölkblandningen till socker-smörskummet under konstant omrörning. Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Tillsätt mjölet till degen (håll elmixern på låg effekt). Vrid slutligen upp effekten i några sekunder på den snabbaste inställningen.
- Servera muffinsen i stora muffinsformar. Smeten räcker till 6-8 stora muffins. Strö socker på toppen av muffinsen. Grädda muffinsen i 175 C i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg.
Glutenfria citronrismuffins är som bäst när de är färska, men deras färska smak håller sig i flera dagar om du inte vågar äta dem först. Ina Elevant |Glutenfritt