Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria pestorullar
Glutenfria pestorullar
Recept publicerat
Glutenfria pestorullar
Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterGlutenfria pestorullar är utsökta på egen hand eller till och med med soppa! Pesto och ost inlindat i bröddeg är en himmelsk kombination.
Ingredienser
- Deg
5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
0,5 dl olja
- Mellan
1 burk grön pesto (180-190 g)
100-150 g riven ost (mozzarella)
Beredning
- Blanda jästen i mjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda väl med maskin eller för hand. Låt svälla i en skål i ca 5 minuter. Degen ska vara riktigt mjuk och fluffig, men efter puffning kan du tillsätta mer mjöl om det behövs.
- Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Dela den på mitten och lägg den andra halvan åt sidan. Kavla ut degen med rikligt med mjöl till en rektangulär skiva som är cirka en centimeter tjock. Bred en halv burk pesto jämnt runt kanterna på degen. Strö över hälften av den rivna osten. Rulla löst och dela i bitar som är ca två fingrar tjocka.
- Fördela bullarna med snittytan uppåt i en smord muffinsform eller en smord långpanna. Jäs i ca 30 minuter och grädda i 220°C i 20-25 minuter. Pestobullarna gräddas snabbare i en muffinsform än i en ugnsform.
- Värm de glutenfria pestorullarna innan du äter dem och frys in dem färska.