Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pestobullar
Glutenfria pestobullar
Publicerad på
Glutenfria pestobullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterGlutenfria pestorullar är läckra på egen hand eller till och med med soppa! Pesto och ost inlindad i bröddeg är en himmelsk kombination.
Ingredienser
- Deg
5 dl vatten
1 påse torrjäst
1 tsk salt
0,5 dl olja
- Mellan
1 burk grön pesto (180-190 g)
100-150 g riven ost (mozzarella)
Beredning
- Rör ut jästen i mjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda väl med maskin eller för hand. Låt svälla i en skål i ca 5 minuter. Degen ska vara riktigt mjuk och fluffig, men efter svällning kan du tillsätta mer mjöl om det behövs.
- Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Dela den i två delar och lägg den andra halvan åt sidan. Kavla ut degen med rikligt med mjöl till en rektangulär skiva som är cirka en centimeter tjock. Fördela en halv burk pesto jämnt runt degens kanter. Strö över hälften av den rivna osten. Rulla löst och dela i bitar som är cirka två fingrar tjocka.
- Lägg bullarna med snittytan uppåt i en smord muffinsplåt eller smord ugnsform. Jäs i ca 30 minuter och grädda i 220°C i 20-25 minuter. Pestobullarna gräddas snabbare i en muffinsplåt än i en ugnsform.
- Värm de glutenfria pestobullarna innan de äts och frys in dem.
Ett så enkelt och effektivt recept! Dessa är underbart sega, fungerar med andra fyllningar också
Hallå?
Tack för din feedback! 🙂