Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pestobullar

Glutenfria pestobullar

Glutenfria pestobullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfria pestorullar är läckra på egen hand eller till och med med soppa! Pesto och ost inlindad i bröddeg är en himmelsk kombination.

Ingredienser

Beredning

  • Rör ut jästen i mjölet och tillsätt resten av ingredienserna. Knåda väl med maskin eller för hand. Låt svälla i en skål i ca 5 minuter. Degen ska vara riktigt mjuk och fluffig, men efter svällning kan du tillsätta mer mjöl om det behövs.
  • Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Dela den i två delar och lägg den andra halvan åt sidan. Kavla ut degen med rikligt med mjöl till en rektangulär skiva som är cirka en centimeter tjock. Fördela en halv burk pesto jämnt runt degens kanter. Strö över hälften av den rivna osten. Rulla löst och dela i bitar som är cirka två fingrar tjocka.
  • Lägg bullarna med snittytan uppåt i en smord muffinsplåt eller smord ugnsform. Jäs i ca 30 minuter och grädda i 220°C i 20-25 minuter. Pestobullarna gräddas snabbare i en muffinsplåt än i en ugnsform.
  • Värm de glutenfria pestobullarna innan de äts och frys in dem.

2 Kommentarer

  1. Ett så enkelt och effektivt recept! Dessa är underbart sega, fungerar med andra fyllningar också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.