Gluteenittomat pestorullat

Gluteenittomat pestorullat

Gluteenittomat pestorullat sopivat herkuteltavaksi sellaisenaan tai vaikka keiton kanssa! Leipätaikinaan kääritty pesto ja juusto ovat taivaallinen yhdistelmä.

AINEKSET

Taikina
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ dl öljyä
n. 5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

Väliin
1 purkki vihreää pesto (180-190 g)
100-150 g juustoraastetta (mozzarella)

VALMISTUS

Sekoita hiiva jauhoihin ja lisää joukkoon loput ainekset. Vaivaa kunnolla koneella tai käsin. Anna turvota kulhossa noin 5 minuuttia. Taikinan kuuluu olla todella pehmeää ja löysähköä, mutta turvotuksen jälkeen voit lisätä tarvittaessa jauhoja.

Kumoa taikina hyvin jauhoitetulla pöydälle. Jaa se puoliksi ja siirrä toinen puolikas syrjään. Käyttäen reilusti jauhoja, kaulitse taikinasta suorakaiteen mallinen levy, joka on noin sentin paksuinen. Levitä taikinan päälle puoli purkkia pestoa tasaisesti reunoja myöten. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Rullaa löysästi ja jaa noin kahden sormen paksuisiin palasiin.

Siirrä rullat leikkauspuoli ylöspäin voidellun muffinssipellin koloihin tai voideltuun vuokaan. Kohota noin 30 minuutin ajan ja paista 220 asteessa 20-25 minuuttia. Muffinssipellissä pestorullat paistuvat nopeammin kuin vuoassa.

Lämmitä ennen syömistä ja pakasta tuoreena.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *