Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat berliininmunkit
Gluteenittomat berliininmunkit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat berliininmunkit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
40
kplGluteenittomat berliininmunkit eivät kalpene vehnämunkkien rinnalla! Pystytkö syödä vain yhden?
Ainekset
- Munkit
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
8 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl psylliumia
Öljyä uppopaistamiseen
Vadelmahilloa täyttämiseen
- Kuorrutus
4 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
2 tippaa punaista elintarvikeväriä
Valmistus
- Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
- Sekoita joukkoon 2 dl jauhoista ja ripaus sokeria. Anna esitaikinan tekeytyä lämpimässä 10 min tai kunnes pinnalle on muodostunut kuplia. Sekoita psyllium loppuihin jauhoihin. Lisää jauhoseos esitaikinan joukkoon sekä kananmunat, suola, sokeri ja mausteet. Sekoita.
- Jatka sekoittamista ja lisää joukkoon pehmeä voi. Käytä taikinan sekoittamiseen mieluiten yleiskonetta tai tee alustaminen huolella käsin.
- Taikinan tulisi irrota kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoa.
- Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullia peitettynä 30 min. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteeseen. Paista munkit muutama kerrallaan välillä kääntäen kauniin ruskeiksi. Valuta rasva talouspaperin päällä.
- Anna munkkien jäähtyä ennen täyttämistä. Laita pursotinpussiin pitkäkärkinen hillotylla. Voit myös askarrella tyllan itse käyttäen pilliä, joka teipataan kiinni pursotinpussiin.
- Laita hillo pursotinpussiin. Paina tylla munkin pohjasta sisään ja pursota hilloa.
- Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeriin vettä vähän kerrallaan. Lisää pari tippaa elintarvikeväriä. Kuorrutteen tulisi olla paksua, että se pysyy munkin päälle. Levitä kuorrute munkin päälle lusikalla. Kun kuorrute on jähmettynyt sopivasti munkkien päälle, gluteenittomat berliininmunkit ovat valmiita nautittaviksi.
Ina Elevant | Gluteenitonta
Hei, teillä on tainnut käydä pieni erhe reseptiä kirjoitellessa, sillä berliininmunkit ovat sokeri-, eivät pomadapäällysteisiä.
Hei Jermu,
Kiitos kommentista! Näin on tosiaan päässyt käymään, sillä reseptissä valmistetaan perinteinen sokerikuorrute. Virhe on nyt korjattu, kiitos kun huomasit sen!