Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria berlinmunkar

Glutenfria berlinmunkar

Glutenfria berlinmunkar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

40

st

Glutenfria berlinmunkar är ingen match för vetemunkar! Kan du bara äta en?

Ingredienser

  • Munkar
  • 5 dl mjölk eller vatten

  • 50 g jäst

  • 2 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 2 tsk kardemumma

  • 1 tsk salt

  • 0,5 tsk vaniljsocker

  • 100 g smör eller margarin

  • 8 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 1 tsk psyllium

  • Olja för fritering

  • Hallonsylt för fyllning

  • Glasyr
  • 4 dl florsocker

  • 2-3 msk vatten

  • 2 en droppe röd livsmedelsfärg

Beredning

  • Värm upp mjölken eller vattnet till handtemperatur och lös upp jästen i det.
  • Blanda i 2 dl av mjölet och en nypa socker. Låt fördegen jäsa på en varm plats i 10 minuter eller tills det bildas bubblor på ytan. Rör ut psyllium i det resterande mjölet. Tillsätt mjölblandningen till fördegen tillsammans med ägg, salt, socker och kryddor. Rör om så att allt blandas.
  • Fortsätt att blanda och tillsätt det mjuka smöret. Använd helst en elektrisk mixer för att blanda degen, eller förbered den försiktigt för hand.
  • Degen ska släppa från skålens sidor. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  • Rulla degen till små bollar. Täck över och låt jäsa i 30 min. Hetta upp oljan i en stekpanna till 170-180°C. Fritera några munkar i taget och vänd dem då och då tills de fått fin färg. Låt fettet rinna av på ett hushållspapper.
  • Låt munkarna svalna innan du fyller dem. Lägg en långhalsad syltpinne i en spritspåse. Du kan också göra din egen med hjälp av ett sugrör som tejpas fast i påsen.
  • Lägg sylten i en spritspåse. Tryck in från botten av munken med ett trubbigt föremål och pressa ut sylten.
  • Förbered glasyren genom att blanda lite vatten med florsockret. Tillsätt några droppar livsmedelsfärg. Glasyren ska vara tjock så att den fastnar på munken. Skeda glasyren över munken.

    När glasyren har stelnat ordentligt på munkarna är de glutenfria berlinermunkarna klara att avnjutas. Ina Elevant |Glutenfri

2 Kommentarer

  1. Hej, du måste ha gjort ett litet misstag när du skrev receptet, för berlinmunkar är sockerbelagda, inte pomadebelagda.

    1. Hej Jermu,
      Tack för din kommentar! Detta har verkligen hänt, eftersom receptet använder en traditionell sockerglasyr. Felet har nu korrigerats, tack för att du märkte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.