Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria frallor

Glutenfri frallor

Glutenfri frallor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

35

st
Tillagningstid

20

minuter

Mejerifria Glutenfria frallor får din tunga att sväva iväg. Med Virtasalmi Grain Products glutenfria Rouhei-mjölblandning får du mjuka och fiberrika frallor.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i varmt vatten.
  • Tillsätt sirapen och de torra ingredienserna.
  • Rör om och låt jäsa i 20-30 minuter.
  • Tillsätt salt, rapsolja, morotsgryn och mjölblandningen till degen.
  • Starta degen väl och baka omedelbart till rullar.
  • Låt den stiga upp på en varm plats.
  • Smörj in frallor med vatten- och sirapsblandningen och strö över havreflingor.
  • Baka i 250 grader varm ugn i ca 20 minuter.
  • Glutenfria frallor är godast när de är lätt kylda

3 kommentarer

  1. Med den mängd mjöl som finns i receptet blev min deg alldeles för lös för att baka. Den var som gröt. Jag var tvungen att tillsätta mycket mjöl för att göra degen till en frallor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.