Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria frallor
Glutenfri frallor
Publicerad på
Glutenfri frallor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
35
stTillagningstid
20
minuterMejerifria Glutenfria frallor får din tunga att sväva iväg. Med Virtasalmi Grain Products glutenfria Rouhei-mjölblandning får du mjuka och fiberrika frallor.
Ingredienser
- Degbasen
1 l vatten
50 g jäst
0,5 dl sirap
1,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Linfrön eller mjöl
2 dl Virtasalmi's Grain Product Ljus eller brun glutenfri mjölpuré
5 dl Glutenfri liten havregrynsgröt från Virtasalmi Cereal Products
- Bakningsfas
2 tsk salt
0,5 dl Rapsolja
2 dl riven morot
5-6 dl Virtasalmi's Grain Product Ljus eller brun glutenfri mjölpuré
Beredning
- Lös upp jästen i varmt vatten.
- Tillsätt sirapen och de torra ingredienserna.
- Rör om och låt jäsa i 20-30 minuter.
- Tillsätt salt, rapsolja, morotsgryn och mjölblandningen till degen.
- Starta degen väl och baka omedelbart till rullar.
- Låt den stiga upp på en varm plats.
- Smörj in frallor med vatten- och sirapsblandningen och strö över havreflingor.
- Baka i 250 grader varm ugn i ca 20 minuter.
- Glutenfria frallor är godast när de är lätt kylda
Med den mängd mjöl som finns i receptet blev min deg alldeles för lös för att baka. Den var som gröt. Jag var tvungen att tillsätta mycket mjöl för att göra degen till en frallor.
Hej Sirpa! Tack för din feedback. Vi kommer att bearbeta receptet här och kontrollera proportionerna.
Hej Sirpa! Vi testade receptet och tillsatte 2 dl av mjölblandningen. Tack för tipset!