Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria bullar
Glutenfria bullar
Recept publicerat
Glutenfria bullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
35
stTillagningstid
20
ProtokollMjölkfria glutenfria bullar som får tungan att rinna iväg. Med Virtasalmi Grain Products glutenfria mjölmix Rouhei får du bullar som är mjuka och fiberrika.
Ingredienser
- Degbasen
1 l vatten
50 g jäst
0,5 dl sirap
1,5 dl Virtasalmis glutenfria spannmålsprodukt Linfrön eller mjöl
2 dl Virtasalmi's Grain Product Ljus eller Brun Glutenfri Mjölpuré
5 dl Glutenfri liten havregrynsgröt från Virtasalmi Cereal Products
- Bakningsfas
2 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl riven morot
5-6 dl Virtasalmi's Grain Product Ljus eller Brun Glutenfri Mjölpuré
Beredning
- Lös upp jästen i varmt vatten.
- Tillsätt sirap och torra ingredienser.
- Rör om och låt jäsa i 20-30 minuter.
- Tillsätt salt, rapsolja, morotsgryn och mjölblandningen till degen.
- Börja degen väl och baka omedelbart till rullar.
- Stig upp på en varm plats.
- Smörj bröden med siraps- och vattenblandningen och strö över havregryn.
- Baka i 250 graders ugn i ca 20 minuter.
- Glutenfria rullar är bäst när de är lätt kylda
Med den mängd mjöl som finns i receptet blev min deg alldeles för lös för att bakas. Den var som gröt. Jag var tvungen att tillsätta mycket mer mjöl för att få degen till rullar.
Hej Sirpa! Tack för din feedback. Vi kommer att bearbeta receptet här och kontrollera proportionerna.
Hej Sirpa! Vi testade receptet och tillsatte 2 dl av mjölblandningen. Tack för tipset!