Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria bullar

Glutenfria bullar

Glutenfria bullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

35

st
Tillagningstid

20

Protokoll

Mjölkfria glutenfria bullar som får tungan att rinna iväg. Med Virtasalmi Grain Products glutenfria mjölmix Rouhei får du bullar som är mjuka och fiberrika.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jästen i varmt vatten.
  • Tillsätt sirap och torra ingredienser.
  • Rör om och låt jäsa i 20-30 minuter.
  • Tillsätt salt, rapsolja, morotsgryn och mjölblandningen till degen.
  • Börja degen väl och baka omedelbart till rullar.
  • Stig upp på en varm plats.
  • Smörj bröden med siraps- och vattenblandningen och strö över havregryn.
  • Baka i 250 graders ugn i ca 20 minuter.
  • Glutenfria rullar är bäst när de är lätt kylda

3 Kommentarer

  1. Med den mängd mjöl som finns i receptet blev min deg alldeles för lös för att bakas. Den var som gröt. Jag var tvungen att tillsätta mycket mer mjöl för att få degen till rullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.