Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria pastejer
Glutenfria pastejer
Publicerad på
Glutenfria pastejer
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterGlutenfria pastejer är läckra som ugnsfärska eller fast direkt från kylskåpet! Du kan förgrädda, frysa och värma upp i ugnen innan du serverar dem på fester.
Ingredienser
1 burk (250 g) mjölkkvarg
250 g mjukt smör
4 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Plus ett ägg för smörjning
- Fyllning:
Köttfärs
Skinka i tärningar
Paprikatärningar
riven ost
Beredning
- Blanda det mjuka smöret och mjölkkvargen till en jämn smet.
- Rör ner bakpulver- och mjölblandningen i degen. Forma degen till en tjock rektangel och låt den stelna i kylskåpet inslagen i plastfolie i minst en timme innan den gräddas.
- Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock skiva. Använd mjöl som hjälpmedel. Vänd degen och tillsätt mjöl på bordet mellan varven. Använd en form för att ta ut lämpligt formade degbitar. Sätt fyllning på varje bit men lämna utrymme runt kanterna. Forma en ficka och tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och grädda i 200°C i 10-15 minuter.
Tips
- Kvargsmördegen i det här receptet är också mycket lämplig som botten för pajer och kan också användas för att göra kvargjultårtor.
En jättesuccé hos oss!
Av det här recept får man en lättbakad och välsmakande pastejdeg. Jag rekommenderar att prova det!