Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri kardemummakaka
Glutenfri kardemummakaka
Recept publicerat
Glutenfri kardemummakaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
stTillagningstid
40
ProtokollGlutenfri kardemummakaka är en traditionell torrkaka med kardemummasmak! Den här mjuka torra kakan bakas med vår nya Glutenfria Durramjölblandning.
Ingredienser
2 ägg
100 g smält smör eller margarin
2 dl socker
1 rkl kardemumma
2 dl mjölk eller grädde
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Söndra äggens konsistens genom att vispa med en trägaffel. Tillsätt det smälta, kylda fettet, sockret och kardemumman. Tillsätt mjölken eller grädden omväxlande med bakpulver-mjölblandningen.
- Häll degen i en smord och mjölad bakform och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp på ett serveringsfat.