Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kardemummakaka

Glutenfri kardemummakaka

Glutenfri kardemummakaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 35 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

40

minuter

Glutenfri kardemummakaka är en traditionell torr kaka med kardemummasmak! Denna mjuka torra kaka bakas med vår populära glutenfria Durra-mjölmix.

Ingredienser

Beredning

  • Söndra äggens konsistens genom att vispa med en trägaffel. Tillsätt det smälta, kylda fettet, sockret och kardemumman. Tillsätt mjölken eller grädden omväxlande med bakpulver-mjölblandningen.
  • Häll degen i en smord och mjölad bakform och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp på ett serveringsfat.

4 Kommentarer

  1. Bakade kakan för första gången och den gjorde succé bland släkten. Också lätt att baka och snabb att rosta!

    1. Tack för din feedback! Roligt att höra att kakan blev en succé på alla sätt och vis 🙂

  2. kakaMitt livs första glutenfria är på väg in i ugnen.
    Vi får se vad som kommer ut av det, eller om något kommer ut av det
    återstår att se

    1. Hej Maarit,
      kaka Jag hoppas är framgångsrik och välsmakande 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.