Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri kardemummakaka
Glutenfri kardemummakaka
Publicerad på
Glutenfri kardemummakaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
stTillagningstid
40
minuterGlutenfri kardemummakaka är en traditionell torr kaka med kardemummasmak! Denna mjuka torra kaka bakas med vår populära glutenfria Durra-mjölmix.
Ingredienser
2 ägg
100 g smält smör eller margarin
2 dl socker
1 msk kardemumma
2 dl mjölk eller grädde
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Söndra äggens konsistens genom att vispa med en trägaffel. Tillsätt det smälta, kylda fettet, sockret och kardemumman. Tillsätt mjölken eller grädden omväxlande med bakpulver-mjölblandningen.
- Häll degen i en smord och mjölad bakform och grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp på ett serveringsfat.
Bakade kakan för första gången och den gjorde succé bland släkten. Också lätt att baka och snabb att rosta!
Tack för din feedback! Roligt att höra att kakan blev en succé på alla sätt och vis 🙂
kakaMitt livs första glutenfria är på väg in i ugnen.
Vi får se vad som kommer ut av det, eller om något kommer ut av det
återstår att se
Hej Maarit,
kaka Jag hoppas är framgångsrik och välsmakande 🙂