Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri frallor

Glutenfri frallor

Glutenfri frallor

Recept av Kirsi Euspilys
5.0 från 1 röst
Portioner

12

st
Tillagningstid

25

minuter

Ingredienser

Beredning

  • I varmt vatten blandade jag först väl allt utom mjöl och olja.
  • Sedan tillsatte jag mjölet, knådade långsamt för hand, och slutligen oljan.
  • Jag lät degen vila i tio minuter.
  • Degen är lite lös, men det går lätt att baka 12 rullar på mjölat bakbord.
  • frallor fick jäsa i ytterligare en halvtimme.
  • Jag smorde dem med ägg, drog en vass kniv över mitten av snittet och strödde på lite skalade sesamfrön.
  • Och sedan in i ugnen på ett par hundra grader.
  • Jag bakade frallor i 25 minuter.
  • En högre baktemperatur skulle ha förkortat gräddningstiden, men i en bakugn kan du inte justera den från fall till fall. De blev ändå bra även efter en lång bakning.
  • Min mamma brukade lära mig hur man identifierar ett rågbröd som är genomstekt. Man knackade på brödets botten med fingrarna och ett luddigt, ihåligt ljud var tecknet på en kokt limpa. Tydligen fungerar det på rullar också, jag försökte det på dessa rullar för första gången på länge.

2 Kommentarer

  1. 1 dl fin morotsjuice vad är detta är det pressad morotsjuice eller en riven morot
    morotssås ????

    1. Hej,
      Tack för din kommentar! Den dåliga svenskan. Fin morotssås betyder fin riven morot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.