Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät
Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Omenaiset Sämpylät
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
12
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,75 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 dl omenasosetta (sokeriton tai vähäsokerinen)
1 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 dl rypsiöljyä
Valmistus
- Lämpimään veteen sekoitin ensin hyvin kaikki muut paitsi jauhot ja öljyn.
- Sitten lisäilin jauhoja hitaasti käsin vaivaten ja lopuksi öljy.
- Jätin taikinan levähtämään kymmeneksi minuutiksi.
- Taikina on vähän löysä, mutta siitä on helppo leipoa jauhotetulla alustalla 12 sämpylää.
- Sämpylät saivat nousta vielä puolisen tuntia.
- Voitelin ne munalla, vedin terävällä veitsellä viillon keskelle ja ripottelin päälle kuorittuja seesamin siemeniä.
- Ja sitten uuniin pariinsataan asteeseen.
- Paistoin sämpylöitä 25 minuuttia.
- Korkeampi paistolämpötila olisi lyhentänyt paistoaikaa, mutta leivinuunissahan sitä ei voi säätää tapauskohtaisesti. Hyvin silti onnistuivat pitkään paistettunakin.
- Aikoinaan äitini opetti miten tunnistaa kypsäksi paistuneen ruisleivän. Leivän pohjaa kopautetaan sormilla ja kumea, ontto ääni on merkki kypsästä leivästä. Toimii näköjään sämpylöissäkin, kokeilin konstia pitkästä aikaa näihin sämpylöihin.