Gluteenittomat Hanna-Tädin kakut

Gluteenittomat Hanna-Tädin kakut

AINEKSET

200 g voita
2 dl sokeria
1.5 dl 15 % ruokakermaa
1 tl sitruuna-aromia (Backaroma Zitrone)
3 dl perunajauhoja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania

VALMISTUS

Käytin nyt taikinaan ensimmäistä kertaa ksantaania koemielessä.
Täytyy testata taikina vielä uudelleen joku päivä ilman ksantaania ja katsoa, onko sillä tässä ohjeessa suurta merkitystä.

Sulatettuun, jäähtyneeseen voihin lisäsin sokerin, kerman ja sitruuna-aromin.
Kuivat aineet sekoitin ensin keskenään ja sitten vähitellen taikinaan.
Vähän Härkäpapujauhoja leivonta-alustalla apuna taikinasta oli helppo pyörittää pötkö ja leikellä se 60 palaan.
Palat pyörittelin käsissä pyöreiksi.
Laitoin pellin jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi ja sitten uuniin 175 asteeseen.
Paistoaika parikymmentä minuuttia.
Kypsyyden näkee näissä pikkuleivissä paremmin pohjan väristä, sillä pinta ruskistuu vähemmän.
Tarkkaile siis pohjan väriä etteivät paistu liikaa.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *