Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria faster Hannas kakor

Glutenfria moster Hannas kakor

Glutenfria moster Hannas kakor

Receptförfattare Kirsi Epäpäilys
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Portioner

60

st
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Det här är första gången jag använder xantangummi i degen som ett experiment. Jag måste testa degen igen någon dag utan xantangummi och se om det gör någon större skillnad i det här receptet.
  • Till det smälta och kylda smöret tillsatte jag socker, grädde och citronarom.
  • Jag blandade de torra ingredienserna först och sedan gradvis i degen.
  • Med en liten bakplåt och lite bondbönsmjöl var det enkelt att rulla degen till en boll och skära den i 60 bitar.
  • Jag rullade bitarna i mina händer till rundlar.
  • Jag satte bakplåten i kylen i cirka tio minuter och sedan in i ugnen på 175 grader.
  • Gräddningstid tjugo minuter. Du kan se när dessa kakor är mogna på bottenfärgen, eftersom ytan bryns mindre. Håll därför koll på bottenfärgen så att kakorna inte blir överkokta.

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.