Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria faster Hannas kakor
Glutenfria moster Hannas kakor
Recept publicerat
Glutenfria moster Hannas kakor
Receptförfattare Kirsi Epäpäilys
Portioner
60
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
200 g smör
2 dl socker
1,5 dl 15 % matlagningsgrädde
1 dl citronarom (citronarom för bakning)
3 dl potatismjöl
2 dl Glutenfri Mjölblandning av bondböna från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
1 tl xantangummi
Beredning
- Det här är första gången jag använder xantangummi i degen som ett experiment. Jag måste testa degen igen någon dag utan xantangummi och se om det gör någon större skillnad i det här receptet.
- Till det smälta och kylda smöret tillsatte jag socker, grädde och citronarom.
- Jag blandade de torra ingredienserna först och sedan gradvis i degen.
- Med en liten bakplåt och lite bondbönsmjöl var det enkelt att rulla degen till en boll och skära den i 60 bitar.
- Jag rullade bitarna i mina händer till rundlar.
- Jag satte bakplåten i kylen i cirka tio minuter och sedan in i ugnen på 175 grader.
- Gräddningstid tjugo minuter. Du kan se när dessa kakor är mogna på bottenfärgen, eftersom ytan bryns mindre. Håll därför koll på bottenfärgen så att kakorna inte blir överkokta.