Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria äppelbullar

Glutenfria äppelrullar

Glutenfria äppelrullar

Recept av Kirsi Euspilys
5.0 från 1 röst
Portioner

12

st
Tillagningstid

25

Protokoll

Ingredienser

Beredning

  • I varmt vatten blandade jag först väl allt utom mjöl och olja.
  • Sedan tillsatte jag mjölet, knådade långsamt för hand, och slutligen oljan.
  • Jag lät degen vila i tio minuter.
  • Degen är lite lös, men det går bra att baka 12 bullar på mjölat bakbord.
  • Rullarna fick jäsa ytterligare en halvtimme.
  • Jag smorde dem med ägg, drog en vass kniv över mitten av snittet och strödde på några skalade sesamfrön.
  • Och sedan in i ugnen på ett par hundra grader.
  • Jag gräddade bullarna i 25 minuter.
  • En högre baktemperatur skulle ha förkortat baktiden, men i en bakugn kan du inte justera den från fall till fall. De blev fortfarande bra även efter en lång bakning.
  • Min mamma brukade lära mig hur man känner igen ett rågbröd som är genomstekt. Man knackade på brödets botten med fingrarna och ett luddigt, ihåligt ljud var ett tecken på att brödet var genombakat. Tydligen fungerar det på frallor också, jag provade det på dessa frallor för första gången på länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.