Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri rödbets- och morotskaka
Glutenfri rödbets- och morotskaka
Recept publicerat
Glutenfri rödbets- och morotskaka
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
20
stTillagningstid
50
ProtokollIngredienser
3 ägg
1,5 dl farina eller rörsocker
1 dl rapsolja
2 tsk bakpulver
75 g Fazer mörk konditorchoklad (glutenfri)
60 g rå rödbeta, fint riven
100 g rå morot, fint riven
rivet skal av ekologisk apelsin
Beredning
- Jag vispade först ägg och socker till ett skum och tillsatte sedan oljan och mjöl + bakpulverblandningen.
- Jag delade upp degen i två skålar.
- Till den ena lade jag rödbetssås och smält, kyld choklad och till den andra lade jag morotssås och apelsinzestsås.
- Lägg sedan degen i lager eller överlappa varandra i formen, allt efter konstnärligt tycke och smak.
- Den här kakan vill ha en mild värme, så 175 grader räcker.
- Gräddningstiden för mig var 50 minuter, du bör testa kakan med en träpinne för att se om den är klar.
- När jag tog ut kakan ur ugnen kände jag den härliga apelsindoften, som höll i sig tills kakan svalnade.
- Jag använde medvetet ganska lite socker i degen. Om du gillar en särskilt söt kaka kan du säkert lägga till ytterligare en matsked.
- Min kakform är lite mindre än normalt, ungefär en liter. Med den här smeten blev den ganska full när den stod i ugnen.