Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri rödbets- och morotskaka

Glutenfri rödbets- och morotskaka

Glutenfri rödbets- och morotskaka

Receptförfattare Kirsi Epäpäilys
0.0 genomsnittligt betyg från 0 recensenter
Portioner

20

st
Tillagningstid

50

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Jag vispade först ägg och socker till ett skum och tillsatte sedan oljan och mjöl + bakpulverblandningen.
  • Jag delade upp degen i två skålar.
  • Till den ena lade jag rödbetssås och smält, kyld choklad och till den andra lade jag morotssås och apelsinzestsås.
  • Lägg sedan degen i lager eller överlappa varandra i formen, allt efter konstnärligt tycke och smak.
  • Den här kakan vill ha en mild värme, så 175 grader räcker.
  • Gräddningstiden för mig var 50 minuter, du bör testa kakan med en träpinne för att se om den är klar.
  • När jag tog ut kakan ur ugnen kände jag den härliga apelsindoften, som höll i sig tills kakan svalnade.
  • Jag använde medvetet ganska lite socker i degen. Om du gillar en särskilt söt kaka kan du säkert lägga till ytterligare en matsked.
  • Min kakform är lite mindre än normalt, ungefär en liter. Med den här smeten blev den ganska full när den stod i ugnen.

Svara på

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.