Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri rödbets- och morotskaka

Glutenfri rödbets- och morotskaka

Glutenfri rödbets- och morotskaka

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

20

st
Tillagningstid

50

minuter

Ingredienser

  • 3 ägg

  • 1,5 dl farina eller rörsocker

  • 1 dl rapsolja

  • 2,75 dl Viljatuote Grov Glutenfri Mjölblandning

  • 2 tsk bakpulver

  • 75 g Fazer mörk konditorchoklad (glutenfri)

  • 60 g rå rödbeta, fint riven

  • 100 g rå morot, fint riven

  • rivet skal av ekologisk apelsin

Beredning

  • Jag vispade först ägg och socker till ett skum och tillsatte sedan oljan och mjöl + bakpulverblandningen.
  • Jag delade upp degen i två skålar.
  • Till den ena lade jag rödbetssås och smält, avsvalnad choklad och till den andra morotssås och apelsinsås.
  • Sedan är det bara att lägga degen i lager eller överlappa varandra i formen, beroende på din konstnärliga förmåga.
  • kaka Detta gillar en mild värme, så 175 grader är tillräckligt.
  • Gräddningstiden för mig var 50 minuter, du bör testa kakan med en träpinne för att se om den är klar.
  • kaka När jag tog ut kakan ur ugnen kunde jag känna den underbara apelsinaromen, som höll i sig tills den svalnade.
  • Jag använde medvetet ganska lite socker i degen. Om du gillar en särskilt söt kaka kan du säkert lägga till ytterligare en matsked.
  • Min kakform är lite mindre än normalt, ungefär en liter. Den här smeten gjorde att den blev ganska full när den gick upp i ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.