Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku
Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
20
kplKypsennysaika
50
minuuttiaAinekset
3 munaa
1,5 dl fariini- tai ruokosokeria
1 dl rypsiöljyä
2,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
75 g Fazer tummaa leivontasuklaata (gluteeniton)
60 g raakaa punajuurta hienoksi raastettuna
100 g raakaa porkkanaa hienoksi raastettuna
luomuappelsiinin raastettu kuori
Valmistus
- Munat ja sokerin vatkasin ensin vaahdoksi ja lisäsin siihen öljyn ja jauho+leivinjauhoseoksen.
- Jaoin taikinan kahteen astiaan.
- Toiseen lisäsin punajuuriraasteen ja sulatetun, jäähtyneen suklaan ja toiseen taikinanpuoleen lisäsin porkkanaraasteen ja appelsiinikuoriraasteen.
- Sitten vain taikinat kerroksittain tai limittäin vuokaan, oman taiteellisen silmän mukaan.
- Tämä kakku pitää lempeästä lämmöstä, joten 175 astetta riittää.
- Paistoaika minulla oli 50 minuuttia, kannattaa kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä.
- Uunista kakkua pois ottaessani levisi ihana appelsiinin tuoksu, joka tuntui vielä niin kauan kun kakku jäähtyi.
- Tarkoituksella käytin taikinassa melko vähän sokeria. Jos pidät erityisen makeasta kakusta voit varmasti lisätä vielä desin.
- Minun kakkuvuokani on vähän normaalia pienempi, noin litran vetoinen. Tästä taikinasta se tuli aivan täyteen noustessaan uunissa.