Gluteeniton Punajuuri-Porkkanakakku

AINEKSET

3 munaa
1.5 dl fariini- tai ruokosokeria
1 dl rypsiöljyä
2.75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
75 g Fazer tummaa leivontasuklaata (gluteeniton)
60 g raakaa punajuurta hienoksi raastettuna
100 g raakaa porkkanaa hienoksi raastettuna
luomuappelsiinin raastettu kuori

VALMISTUS

Munat ja sokerin vatkasin ensin vaahdoksi ja lisäsin siihen öljyn ja jauho+leivinjauhoseoksen.
Jaoin taikinan kahteen astiaan.
Toiseen lisäsin punajuuriraasteen ja sulatetun, jäähtyneen suklaan ja toiseen taikinanpuoleen lisäsin porkkanaraasteen ja appelsiinikuoriraasteen.
Sitten vain taikinat kerroksittain tai limittäin vuokaan, oman taiteellisen silmän mukaan.
Tämä kakku pitää lempeästä lämmöstä, joten 175 astetta riittää.
Paistoaika minulla oli 50 minuuttia, kannattaa kokeilla puutikulla kakun kypsyyttä.

Uunista kakkua pois ottaessani levisi ihana appelsiinin tuoksu, joka tuntui vielä niin kauan kun kakku jäähtyi.
Tarkoituksella käytin taikinassa melko vähän sokeria.
Jos pidät erityisen makeasta kakusta voit varmasti lisätä vielä desin.
Minun kakkuvuokani on vähän normaalia pienempi, noin litran vetoinen.
Tästä taikinasta se tuli aivan täyteen noustessaan uunissa.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *