Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Tant Hannas kakor

Glutenfri Hanna-Tädin kakor

Glutenfri Hanna-Tädin kakor

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

60

st
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Jag använde nu xantan i degen för första gången som ett experiment. Jag får testa degen igen en dag utan xantan och se om det gör stor skillnad i detta recept.
  • Jag tillsatte socker, grädde och citronarom till det smälta, kylda smöret.
  • Jag blandade först ihop de torra ingredienserna och sedan gradvis ner i degen.
  • Med lite Härkäpapumjöl på bakplåten gick det enkelt att kavla degen och skära den i 60 bitar.
  • Jag rullade bitarna i mina händer till rundor.
  • Jag ställer in plåten i kylen i cirka tio minuter och sedan in i ugnen på 175 grader.
  • Gräddningstid tjugo minuter. Du kan se mognaden i dessa kakor bättre på bottens färg, eftersom ytan brunnar mindre. Så håll koll på färgen på botten så att de inte steker för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.