Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Tant Hannas kakor
Glutenfri Hanna-Tädin kakor
Publicerad på
Glutenfri Hanna-Tädin kakor
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
60
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
200 g smör
2 dl socker
1,5 dl 15 % matlagningsgrädde
1 tsk citronarom (Backaroma Zitrone)
3 dl potatismjöl
2 dl Glutenfri Mjölblandning av bondböna från Virtasalmen Viljatuote
2 tsk bakpulver
1 tsk xantan
Beredning
- Jag använde nu xantan i degen för första gången som ett experiment. Jag får testa degen igen en dag utan xantan och se om det gör stor skillnad i detta recept.
- Jag tillsatte socker, grädde och citronarom till det smälta, kylda smöret.
- Jag blandade först ihop de torra ingredienserna och sedan gradvis ner i degen.
- Med lite Härkäpapumjöl på bakplåten gick det enkelt att kavla degen och skära den i 60 bitar.
- Jag rullade bitarna i mina händer till rundor.
- Jag ställer in plåten i kylen i cirka tio minuter och sedan in i ugnen på 175 grader.
- Gräddningstid tjugo minuter. Du kan se mognaden i dessa kakor bättre på bottens färg, eftersom ytan brunnar mindre. Så håll koll på färgen på botten så att de inte steker för mycket.