Gluteeniton Rommirusinakakku

AINEKSET

1.5 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
150 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
0.5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 dl rahkaa

VALMISTUS

Leivinuunissa oli vielä tulet kun laitoin jo rusinat likomaan rommiin.
Ne saavat olla siinä vaikka useamman tunnin, niin imevät paremmin nestettä.

Kun leivinuuni oli paistovalmis, alkoi itse kakun teko.
Vaahdotin pehmeän voin ja sokerin ja lisäsin munat yksitellen vaahtoon.
Sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet  ja rahka vuorotellen.
Lopuksi vielä taikinaan sekoitin rusinat ja rommin.

Kakkuvuokani on sen verran matala, että tämä taikina oli siihen liian suuri.
Niinpä osan taikinasta laitoinkin muffinivuokiin.

Uunissani oli vielä yli 200 astetta ja kakkua paistoin 25 minuuttia.
Lämpöä oli kuitenkin selvästi liikaa tälle kakulle, koska pinta tummui liikaakin.
175 astetta ja 40-50 minuuttia olisi varmasti sopivampi  paistoaika.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *