Gluteeniton Rusinainen Tattarileipä

AINEKSET

1 dl piimää
2 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl rusinoita
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
2.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0.5 dl öljyä

VALMISTUS

Lämpimään piimä+vesiseokseen sekoitin muut aineet paitsi jauhot ja öljyn ensin.
Sitten sekoitin joukkoon käsin jauhot ja lopuksi öljyn.
Taikina on vähän löysä ja nostelin sen heti käsin voideltuun leipävuokaan.
Annoin nousta 15 minuuttia huoneenlämmössä.

Kello oli jo iltakymmenen ja leivinuunissa yhä 250 astetta.
Kokeilin kuitenkin laittaa leipävuoan ihan uunin etuosaan luukkuun kiinni.
Parinkymmenen minuutin päästä käänsin vuoan ja luukkua vasten ollut puoli olikin vielä ihan vaalea.
Joten siinä kohtaa uunia lämpötila tuskin ylitti paljon 200 astetta. 40 minuutin paiston jälkeen leipä oli kauniin ruskea ja kypsä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *