Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med russin och bovete

Glutenfritt bovetebröd med russin

Glutenfritt bovetebröd med russin

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • I den varma kärnmjölk+vattenblandningen blandade jag först alla ingredienser utom mjöl och olja.
  • Sedan blandade jag i mjölet för hand och till sist oljan.
  • Degen är lite lös och jag skopade genast ut den i en handsmord brödform.
  • Jag lät den jäsa i 15 minuter i rumstemperatur.
  • Klockan var redan tio på kvällen och ugnen var fortfarande 250 grader. Jag provade dock att ställa brödformen längst fram i ugnen med luckan stängd. Tjugo minuter senare vände jag på pannan och sidan som var mot dörren var fortfarande väldigt blek. Så vid den tidpunkten i ugnen översteg temperaturen knappt 200 grader. Efter 40 minuters bakning var brödet snyggt brynt och kokt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.