Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med russin och bovete
Glutenfritt bovetebröd med russin
Publicerad på
Glutenfritt bovetebröd med russin
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
1
BrödTillagningstid
40
minuterIngredienser
1 dl mjölk
2 dl vatten
50 g jäst
1 tsk salt
2 msk sirap
1 ägg
1 dl russin
0,5 dl olja
Beredning
- I den varma kärnmjölk+vattenblandningen blandade jag först alla ingredienser utom mjöl och olja.
- Sedan blandade jag i mjölet för hand och till sist oljan.
- Degen är lite lös och jag skopade genast ut den i en handsmord brödform.
- Jag lät den jäsa i 15 minuter i rumstemperatur.
- Klockan var redan tio på kvällen och ugnen var fortfarande 250 grader. Jag provade dock att ställa brödformen längst fram i ugnen med luckan stängd. Tjugo minuter senare vände jag på pannan och sidan som var mot dörren var fortfarande väldigt blek. Så vid den tidpunkten i ugnen översteg temperaturen knappt 200 grader. Efter 40 minuters bakning var brödet snyggt brynt och kokt.