Gluteeniton poropiirakka

AINEKSET

PIIRAKKAPOHJA
1 keitetty peruna (n. 50 g)
75 g voita
1 muna
1/4 tl suolaa
100 g Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
0.5 tl leivinjauhetta

TÄYTE
120 g kylmäsavustettua pororouhetta
250 g Koskenlaskija maustamaton ruoka
2 munaa
1 dl 15 % ruokakermaa
1/4 tl suolaa
1 tl rouhittua rosepippuria
100 g juustoraastetta

VALMISTUS

PIIRAKKAPOHJA
Hienonsin yli jääneen keitetyn perunan haarukalla ja lisäsin siihen pehmeän voin sekä munan.
Käsin vaivaamalla sekoitin joukkoon jauho+leivinjauhe+suola- seoksen.
Pienen jauhomäärän avulla taputtelin taikinan 26 cm piirakkavuoan pohjalle.
Laitoin vuoan vielä vartiksi jääkaappiin tasoittumaan.
Ennen uuniin laittoa pistelin pohjan haarukalla.
Pohja sai esipaistua 175 asteessa kymmenisen minuuttia.

Jos sinulla ei ole keitettyä perunaa, käytä sen sijaan 50 g maitorahkaa.

Sillä välin valmistelin täytteen:

Esipaistetetulle pohjalle ripottelin pororouheen, päälle kaadoin sekoitettuna muut ainekset juustoraastetta lukuunottamatta, jonka ripottelin lopuksi tasaisesti pinnalle.
Ja piirakka vielä uuniin 45 minuutiksi.
Juustoraasteena käytin Maatilan Parhaat Juustoraastetta, jossa on 50 % kermajuustoa ja 50 % edamia.
Mutta muutkin raasteet varmasti sopivat.
Suolaa täytteeseen ei todellakaan kannata laittaa paljon, koska pororouhe on melko suolaista.
Piirakassa maistuu mukavasti rosepippuri ja poro, jotka sopivat hyvin yhteen.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *