Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria hasselnötskakor med chokladchips
Glutenfria hasselnötskakor med chokladchips
Publicerad på
Glutenfria hasselnötskakor med chokladchips
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterGlutenfria chokladkex med hasselnötter kan också göras med fint bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products.
Ingredienser
250 g (mjölkfritt) margarin
2 dl socker
0,25 tsk salt
3 dl Virtasalmi Cereal Products Glutenfritt grövre bovetemjöl
1 dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 pss malda hasselnötter (ca 80 g)
Beredning
- Vispa samman det mjuka margarinet, sockret och saltet.
- Blanda samman de torra ingredienserna utom hasselnötsmjölet och tillsätt dem till degen.
- Blanda till en jämn smet.
- Tillsätt ägget och blanda.
- Tillsätt slutligen nötpulvret.
- Ta en matsked av degen med hjälp av en sked doppad i vatten och tryck ut den till en halv centimeter tjock rund kaka på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Lämna plats för att breda ut mellan kakorna.
- Baka i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter.
- Låt kakorna svalna före servering.
- Glutenfria hasselnötschokladbiskvier kan också bakas utan nötter.