Glutenfri Grov Bovetemjöl, 3 kg
15,65 €
Glutenfri Grov Bovetemjöl är lämpligt för bakning där det krävs mer struktur från mjölet. En favorit bland surdegsbagare.
✅ malda från hela, skalade bovetekärnor
✅ tydligt grov textur
✅ särskilt för beredning av surdegsbröd bakat med surdegsrot
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel, GMO-fritt
Ingredienser: 100% grovt bovetemjöl
Glutenfri Grov Bovetemjöl är perfekt för bakning av glutenfritt surdegsbröd. Mjölet är tillverkat av hela skalade bovetekärnor i en valsverkskvarn och har en distinkt grov textur. Bovete är en perfekt proteinkälla som innehåller essentiella aminosyror samt vitamin B1 och B2. Bovetefrön innehåller aminosyran lysin och organiskt bundet kalcium, järn, kalium, magnesium, kisel och fluor.
✅ malda från hela, skalade bovetekärnor
✅ tydligt grov textur
✅ särskilt för beredning av surdegsbröd bakat med surdegsrot
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel, GMO-fritt
Det grövre bovetemjölet är naturligt glutenfritt och passar utmärkt för personer med celiaki. Bovete är lätt att äta och smälta och är dessutom skonsamt för magen.
För tips om glutenfri surdegsbakning, se gruppen Gluten-free Sourdough Bakers på Facebook. Den är värd att gå med i!
Broccoli och lökpaj
Glutenfri ostcongee
Glutenfria havrekakor
Glutenfri Lingonberry svampkaka
NÄRINGSINNEHÅLL | 100g |
---|---|
Energi | 1447 kJ / 342 kcal |
Fett, av vilka mättade | 3,1 g, 0,6 g |
Kolhydrater, varav sockerarter | 63 g, 2,9 g |
Kostfiber | 5,9 g |
Protein | 12,6 g |
Salt | < 0,1 g |
Vikt | 3,02 kg |
---|---|
Tillverkare | Virtasalmen Viljatuote Oy |