Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Hasselpähkinä-Suklaakeksit
Gluteenittomat Hasselpähkinä-Suklaakeksit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Hasselpähkinä-Suklaakeksit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat hasselpähkinä-suklaakeksit voi tehdä myös Virtasalmen Viljatuotteen hienosta tattarijauhosta.
Ainekset
250 g (maidotonta) margariinia
2 dl sokeria
0,25 tl suolaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotten Gluteenitonta Karkeampaa Tattarijauhoa
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 pss hasselpähkinärouhetta (n. 80 g)
Valmistus
- Vaahdota pehmeä margariini, sokeri ja suola.
- Sekoita keskenään kuiva-aineet hasselpähkinärouhetta lukuunottamatta ja lisää ne taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lisää kananmuna ja sekoita.
- Lisää lopuksi pähkinärouhe.
- Ota taikinasta veteen kastetulla lusikalla ruokalusikallinen taikinaa ja painele se puolen sentin paksuiseksi pyöreäksi keksiksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
- Jätä keksien väliin leviämisvaraa.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Anna keksien jäähtyä ennen tarjoilua.
- Gluteenittomat hasselpähkinä-suklaakeksit voi leipoa myös ilman pähkinää.