Gluteenittomat Laskiaisdonitsit

Gluteenittomat Laskiaisdonitsit

Ohjeesta tulee 12 minidonitsia (halkaisija noin 7,5 cm)

AINEKSET

TAIKINA
0,5 dl öljyä
2 dl vissyä
1 kananmuna
1 dl hienoa sokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

VÄLIIN
2 dl kuohukermaa
Mansikkahilloa

VALMISTUS

TAIKINA
Sekoita öljy, vissy, kananmuna ja sokeri kulhossa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Sekoita sekaisin. Taikina saa olla löysää.
Lusikoi taikina pursotuspussiin tai pakastepussiin, josta leikkaat kulman auki.
Voitele donitsipelti. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoliväliin asti.
Paista uunissa 200 asteessa noin 7 minuuttia. Pinta saa jäädä vaaleaksi.

VÄLIIN
Anna donitsien jäähtyä ja leikkaa ne halki.
Vispaa kerma vaahdoksi. Levitä donitsin alapuolelle hilloa ja pursota kermaa päälle.
Nosta donitsin yläpuoli hatuksi.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *