Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt krispigt brunt bröd

Glutenfritt krispigt brunt bröd

Glutenfritt krispigt brunt bröd

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

20

Protokoll

Ingredienser

Beredning

  • Till den uppvärmda mjölken tillsatte jag kryddorna och riven mjölk.
  • Sedan knådade jag i en blandning av mjöl + mjöl + torrjäst.
  • Och slutligen oljan. Degen är så fast att du kan forma den i händerna utan mjöl för att passa brödformen.
  • Till slut fick brödet jäsa i ugnen i en timme eftersom ugnen fortfarande var så varm.
  • Det verkade dock fortfarande inte stiga alltför mycket.
  • Ugnen visade fortfarande 260 grader när jag satte brödformen längst fram i ugnen.
  • Jag var spänd på att se hur brödet skulle bakas.
  • Brödet fick stå i ugnen i 20 minuter, då det var vackert brunt på ovansidan.
  • I en elektrisk ugn är den korrekta bakningstemperaturen förmodligen 225 grader. Det verkar som om bakugnen har en annan temperatur och därför kan du baka vid högre temperaturer. Så det är värt att experimentera med olika temperaturer i din egen ugn, det är det enda sättet att lära känna din ugn bättre. Men varje ugn är sin egen individ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.