Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt krispigt brunt bröd
Glutenfritt krispigt brunt bröd
Recept publicerat
Glutenfritt krispigt brunt bröd
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
1
BrödTillagningstid
20
ProtokollIngredienser
3 dl mjölk
1 tsk salt
3 rkl sirap
1,5 dl morotssås
1,5 pss torrjäst
0,5 dl rapsolja
Beredning
- Till den uppvärmda mjölken tillsatte jag kryddorna och riven mjölk.
- Sedan knådade jag i en blandning av mjöl + mjöl + torrjäst.
- Och slutligen oljan. Degen är så fast att du kan forma den i händerna utan mjöl för att passa brödformen.
- Till slut fick brödet jäsa i ugnen i en timme eftersom ugnen fortfarande var så varm.
- Det verkade dock fortfarande inte stiga alltför mycket.
- Ugnen visade fortfarande 260 grader när jag satte brödformen längst fram i ugnen.
- Jag var spänd på att se hur brödet skulle bakas.
- Brödet fick stå i ugnen i 20 minuter, då det var vackert brunt på ovansidan.
- I en elektrisk ugn är den korrekta bakningstemperaturen förmodligen 225 grader. Det verkar som om bakugnen har en annan temperatur och därför kan du baka vid högre temperaturer. Så det är värt att experimentera med olika temperaturer i din egen ugn, det är det enda sättet att lära känna din ugn bättre. Men varje ugn är sin egen individ.