Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt krispigt brunt bröd
Glutenfritt krispigt brunt bröd
Publicerad på
Glutenfritt krispigt brunt bröd
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
1
BrödTillagningstid
20
minuterIngredienser
3 dl mjölk
1 tsk salt
3 msk sirap
1,5 dl Morotssås
1,5 pss torrjäst
0,5 dl Rapsolja
Beredning
- Till den uppvärmda mjölken tillsatte jag kryddorna och den rivna mjölken.
- Sedan knådade jag i en blandning av mjöl + mjöl + torrjäst.
- Och slutligen oljan. Degen är så fast att du kan forma den i händerna utan mjöl så att den passar i brödformen.
- Till slut fick brödet jäsa i ugnen i en timme eftersom ugnen fortfarande var så varm.
- Men det verkade ändå inte stiga alltför mycket.
- Ugnen visade fortfarande 260 grader när jag satte in brödformen längst fram i ugnen.
- Jag var spänd på att se hur brödet skulle bakas.
- Brödet fick stå i ugnen i 20 minuter, då det var vackert brunt på ovansidan.
- I en elektrisk ugn är den korrekta bakningstemperaturen förmodligen 225 grader. Det verkar som om bakugnen har en annan temperatur och att man därför kan baka vid högre temperaturer. Så det är värt att experimentera med olika temperaturer i din egen ugn, det är det enda sättet att lära känna din ugn bättre. Varje ugn är dock sin egen individ.