Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt bröd med morötter och havregryn

Glutenfritt morots- och havregrynsbröd

Glutenfritt morots- och havregrynsbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

minuter

Glutenfritt morots- och havregrynsbröd är enkelt att göra och fullt av smak! Fixa en fräsch limpa till helgen!

Ingredienser

Beredning

  • Riv morötterna. havreflingor Blanda mjöl och torrjäst i en skål. Tillsätt varmt vatten och sirap i skålen. Rör ner morotsrivet och oljan. Degen är tjock, så det kan vara enklast att blanda för hand i det här skedet.
  • Häll upp degen på en liten bakplåt (den på bilden är 25×35 cm) klädd med bakplåtspapper. Tryck med våta händer ut degen till ett tunt ark på plåten. Skär en fyrkant i brödet så att knivbladet träffar botten. havreflingor Du kan strö över ytan med t.ex. frön. Låt brödet jäsa under bakduk i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills brödet har fått fin färg på ytan.
  • Glutenfritt morots- och havregrynsbröd smakar bäst färskt.

    Om du vill kan du värma brödet lite i mikrovågsugnen om det är bakat dagen innan. Ina Elevant |Glutenfritt

2 Kommentarer

  1. Bör göras helt spannmålsfri. Kan man använda frön istället för havregryn eller kan man byta ut mjöl?

    1. havreflingor bidrar inte bara till brödets lena smak, utan också till dess konsistens. Du kan till exempel prova att byta ut flingorna mot en något större mängd mjöl. Att använda frön kan göra brödet knaprigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.