Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä

Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä

Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä on helppo valmistaa ja täynnä makua! Pyöräytä tuore leipä vaikka viikonlopuksi!

AINEKSET

4 dl vettä
1 ½ pussia kuivahiivaa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
2 porkkanaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
2 dl Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Iso Täysjyvä Kaurahiutale
½ dl rypsiöljyä

VALMISTUS

Raasta porkkanat. Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää kulhoon lämmin vesi ja siirappi. Sekoita joukkoon vielä porkkanaraaste ja öljy. Taikina on paksua, joten sitä saattaa olla tässä vaiheessa helpointa sekoittaa käsin.

Kaada taikina pienelle pellille (kuvan peltileipä on tehty 25×35 cm pellille), joka on vuorattu leivinpaperilla. Painele taikina pellille ohueksi levyksi märkiä käsiä apuna käyttäen. Leikkaa leipään ruudukku niin, että veitsen terä osuu pohjaan asti. Voit ripotella pinnalle esimerkiksi kaurahiutaleita tai siemeniä. Anna peltileivän kohota liinan alla ainakin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225C. Paista uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes pinta on saanut kivan värin.

Ina Elevant | Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *